Aktuellt

Preliminära startlistor, 2018-02-11

 Här hittar du  Preliminär startlista 2018

BERGEFORSEN 2018-02-06

Vallaservice inför Medelpad Classic Ski

I samarbete med landslagsvallaren Mattias Berglund och skidåkaren Anders Svanebo kan du lämna dina skidor för tävlingsvallning inför Medelpad Classic Ski. Är det endast fästet du vill ha hjälp med så ordnar vi det med!

 

Skidor lämnas senast 10/2 Kl: 12:00

 

OBS! BEGRÄNSAT ANTAL SKIDOR TAS EMOT! Först till kvarn! 

   
Prislista  
Rengöring av fäste 200:-
Fästvallning 400:-
Glid LF 300:-
Glid HF 500:-
Pulver 600:-
Rill 300:-
Paketpris 1 special (För er som stakar) (rengöring, glid HF, pulver och rill)  1000:-
Paketpris 2 special (rengöring, fästvallning, glid HF, pulver och rill) 1300:-

 

Swish, faktura eller kontantbetalning. Ej kort.

Kontakta 
Mattias Berglund , 072-341 12 65
Anders Svanebo, 070-2727960

 

 

BERGEFORSEN 2018-01-12

Vi har äntligen fått en riktig vinter! Det är nu möjligt att åka hela sträckan med reservation att det kan pågå prepareringsarbeten längs vägen. Passa på att prova hela eller delar av den fina sträckan mellan Lagfors och Bergeforsen.


BERGEFORSEN 2017-02-14

20-års JUBILEUMSLOPPET  12/2   2017

 

TACK ALLA NI FUNKTIONÄRER OCH AKTIVA SKIDÅKARE SOM GJORDE ÅRETS LOPP TILL EN FANTASTISK UPPLEVELSE !

 

VI KAN ÄN EN GÅNG KONSTATERA ATT VÅR TÄVLING HÅLLER EN MYCKET HÖG KLASS,OCH VI FÅR VARJE ÅR MYCKET BERÖM FRÅN MÅNGA HÅLL!

 

Vi har som målsättning att både elitåkare och motionärer skall kunna se fram emot februari månad när Medelpad Classic Ski arrangeras. Men för att kunna genomföra en skidtävling med start och mål på skilda platser (A till B), erfodras väldigt lång planering samt många funktionärer. Vi är omkring 100 funktionärer som jobbar tillsammans på tävlingsdagen. Dessutom är vi en rätt stor organisation som påbörjar planeringen redan i sept./okt. året innan.

 

I år fick vi också ett mycket bra startfält, med elitåkare på både 42km och 22km.

Jörgen Brink , Anders Svanebo, Erik Silfer, Ida Dahl, Fredrik Andersson m.fl.

 –  smaka på det …..

 

Det är Ni ALLA som bidrar till att Bergeforsens SK och Ljustorps IF  kan bedriva en verksamhet till gagn för våra barn och ungdomar, och för skidsporten.

 

TACK ÄN EN GÅNG !!!

 

Sten Åke Nordlöf

Tävlingsledare

 

 

BERGEFORSEN 2017-02-03

Jubileumsloppet den 12 februari kommer att köras!

Vädergudarna sätter käppar i hjulen för oss skidtävlingsarrangörer även i år. Något vi kanske måste börja vänja oss vid. Men vi ger aldrig upp!

Plan B är satt i verket vilket innebär att tävlingen kommer att köras, dock med alternativ startplats vad gäller Bredsjön. Spåren mellan Bredsjön och Ås går till vissa delar genom tät skog och där saknas den vita varan.Vi kommer att dra om spåren där snötillgången är tillräcklig för att vi ska leva upp till vårt motto; ”Norrlands bäst preparerade skidspår”. Vi kommer inte heller att frångå vår grundfilosofi att start och mål inte ska vara på samma plats.

Bansträckningen kommer att vara min. 40 km vilket är ett krav för Vasaloppsseedningen.

För övrigt kan rapporteras att sträckan Mellberg – Bergeforsen är i åkbart skick. Vissa delar kan för närvarande vara under preparering.

Varför inte passa på att testa sträckan, eller del av den, redan i helgen!


Välkommen med din anmälan till tävlingen!

 

Vi kommer fortlöpande att hålla er informerade om vad som händer. Följ oss även på Facebook!

Väl mött den 12:e!

Välkomna!

 

 

 

BERGEFORSEN 2017-01-14

God fortsättning på det nya skidåret önskar vi er alla glada skidentusiaster!
Arbetet med det kommande arrangemanget fortlöper enligt plan. I väntan på mera av den vita varan kan vi f.n. rapportera följande;

 

Spårinfo
Det finns just nu preparerade spår dragna från Bergeforsens IP förbi Lögdö Bruk upp till Frötuna, en stäcka på ca 13 km enkel väg.
Passa på att vässa formen och ta gärna med familj och vänner!

 

20-års JUBILEUM
Som framgått av tidigare information firar tävlingen 20 år 2017.
Detta vill vi celebrera med att utöka vinstsumman enl. följande;
Två extra spurtpris á 2000 kr kommer att utdelas vid Ås respektive Hamre. Detta gäller givetvis både dam- och herrklass. Utöver detta kommer två Jubileumspris á 1500 kr att utlottas vid målet i Bergeforsen. Utlottningen sker bland alla som fullföljer loppet.

 

Vi fortsätter att hålla tummarna och tillbeder vädergudarna för att vi ska få mera snö den närmaste tiden, allt för att vi ska kunna tillgodose er åkare med Norrlands bäst preparerade skidspår, vilket alltid är vår devis och målsättning.

 

Följ oss gärna på Facebook för dagsaktuell information!

 

Vi hoppas att ni får en bra träningsperiod fram till tävlingsstart den 12 februari 2017.

 

VÄLKOMNA!

 

BERGEFORSEN 2016-12-20

 Med bara några dagar kvar till dopparedagen kan vi konstatera att den tidiga vintern som vi fick bara var ett förtecken till, vad vi på våra breddgrader brukar kalla, riktig vinter.

 Trots det så kämpar vi vidare med förberedelserna för säsongens höjdpunkt vad gäller långlopp. Då syftar vi på långlopp som verkligen efterliknar det riktiga Vasaloppet. Det vill säga att start och mål ligger på skilda plaster. Här behöver ni åkare inte hålla rätt på vilket varv ni befinner er. ”Dä ä bar å åk!” som en känd idrottsprofil utryckte det.

 2017 är det 20-års JUBILEUM för Medelpad Classic Ski, vilket från arrangörshåll kommer att visa sig i olika former. Om detta återkommer vi så småningom. Men så mycket kan vi avslöja så här lång att det kommer att gynna er åkare.

 Så… kom igen och hjälp oss att salutera Medelpad Classic Ski 2017 med ett stort deltagande, och med målet att uppleva en fantastisk skidsöndag i en naturskön terräng och på Norrlands bästa skidspår. Kaxigt kan tyckas! Men det är vår devis och målsättning. Den ger vi aldrig avkall på. Tävlandet ska ske på de bästa förutsättningarna som står till buds.

 I den meningen så är förberedelserna redan i full gång. Nedfallna träd är bortforslade och slaghacken har varit framme och tagit bort gräs och sly. Så lång allt väl. Nu väntar vi inte bara på tomten, utan i första hand på riktig vinter och mycket snö.

Med det vill vi önska Er alla en bra träningsperiod fram till säsongsstart samt inte minst…..

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

 

 

BERGEFORSEN 2016-02-25

Tack vare en stor uppoffring av de som arbetar med spåren, och att kung Bore var med oss dagarna före, lyckades vi genomföra tävlingen. De av er som deltog har varit till övervägande delen positiva till de förändringar vi måste vidta på grund av snöbristen. Utgångspunkten var dock att det inte skulle bli ett varvlopp. Vi fick flytta starten till Edsåker men annars var allt sig likt.
Vår tävling är idag ett av få långlopp i Sverige med start och mål på olika platser. Det är en tradition som vi värnar om för att det ska efterlikna det riktiga Vasaloppet i mesta möjliga mån. Dessutom har det ett syfte att engagera de olika byar som vi passerar på vägen till Bergeforsen. Byalagen svarar bland annat för vätskekontroller och vägvakter.

Trots de dåliga skidförhållanden som vi haft denna vinter fullföljde 260 åkare tävlingen, vilket får anses bra.

Arrangörsklubbarna Bergeforsens SK och Ljustorps IF får tack vare detta arrangemang ett välbehövligt tillskott till att bedriva sina verksamheter som i första hand vänder sig till ungdomar.

Tack för att ni kom, sågs och segrade!

Vi hoppas på att få se er åter i denna fagra Ljustorpsbygd nästa år!

 

BERGEFORSEN 2016-02-12
NU KÖR VI!
PRESSMEDDELANDE

På grund av den milda väderleken har tävlingsledningen beslutat att flytta starten från Bredsjön till
Edsåker. Edsåker som ligger endast ca 12 km (bilväg) från Bergeforsen.
Från starten i Edsåker går spåret upp mot starten för 20 km i Mellberg och sedan ned mot målet i Bergeforsen.
Observera att hela spårlängden är endast en slinga för att slippa varvningar.
Detta innebär att sträckan blir lite kortare, 40 km i stället för 46 km. Distansen är dock tillräcklig för att vara seedningsgrundande för Vasaloppet.
Väderprognoserna vi har tillgång till idag tyder på att vi kan få bra förutsättningar på söndag.
Det är start kl 11.00 för båda distanserna från Mellberg resp Edsåker och målgången sker vid
Bergeforsens skidstadion.
Det finns många ställen där man kan följa åkarna efter spåret som till största delen går på de kuperade ängarna i Ljustorp och Edsåker.
För eventuella frågor kontakta tävlingsledare Sten-Åke Nordlöf tel: 070-590 22 61.

Väl mött på tävlingsdagen den 14:e februari!

Välkomna!

 

sida
i